Even voorstellen


Hoi, mijn naam is Ieke Kleijwegt-Hartman. Samen met Peter, mijn man hebben wij vier, inmiddels volwassen zoons, vier mooie schoondochters en een schat van een kleindochter.

Sinds mei 2019 heb ik mijn eigen praktijk voor kindercoaching in Rotterdam (Nesselande). Dit was een natuurlijke stap aangezien ik ruim 16 jaar in de Jeugdgezondheidszorg heb gewerkt. 

Ooit ben ik begonnen als medewerker op het consultatiebureau en daarna heb ik gewerkt in het basis- en middelbaar onderwijs als medisch assistente. In al die jaren ben ik vaak kinderen tegengekomen die verlies  hebben ervaren in hun leven. Dit kan gaan om echtscheiding van ouders, chronische ziekte, verhuizing, overlijden, een ongeval of verbroken relaties…….

Of ouders die het even niet meer weten……

Ik zie een kans om meer voor deze kinderen en hun ouders te betekenen. Om mijn werk meer inhoud te geven besloot ik mijn hart te volgen en kindercoach te worden. En al snel daarna heb ik mij gespecialiseerd in rouw & verlies bij kinderen.
Het is voor mij erg belangrijk dat kinderen en hun ouders zich gezien, gehoord en begrepen voelen binnen de coaching.

Want ik geloof dat ieder kind door God geliefd en gezien is.  

Kinderen die worden ‘gezien’, worden aangemoedigd om zich meer te uiten. Juist hierbij hebben zij anderen nodig. 
Daarnaast vind ik het mooi om te zien hoe kinderen zelf in staat zijn oplossingen aan te dragen voor datgene waar ze tegenaan lopen. Ik mag even meekijken in de belevingswereld van het kind. Een veilige haven zijn, waar zij hun verdriet niet hoeven te verbergen. En waar we het verdriet juist zichtbaar mogen maken.

We nemen samen de tijd om het kind te helpen ontdekken waar hun kracht ligt en wat hun kwaliteiten zijn.
Deze verandering van focus levert een stuk veerkracht op om verder te kunnen.  
Voor het kind, voor jullie als ouders en voor jullie als gezin. Dat ik ze daarin mag ondersteunen en begeleiden op een praktische manier maakt het coachen van kinderen tot een inspirerend vak voor mij.  

Kinderen voelen zich vaak snel bij mij op hun gemak. Anderen omschrijven mij regelmatig als makkelijk benaderbaar, betrokken en trouw.

 Wil je weten of er een klik is? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Twijfel je of ik jullie verder kan helpen? Aarzel niet om gewoon een keer een bericht te sturen, dan kijken we samen verder.   

      


Er zijn twee dingen die we onze kinderen willen geven.

                  Het ene is wortels en het andere is vleugels”       

    -Hodding Carter-