Ieder traject heeft een kennismakingsgesprek, intakegesprek en een aantal coachingsessies. Hierbij horen ook een tussentijdse- en een eindevaluatie. Wil je weten hoe het precies gaat? Ik zet alles op een rijtje. Dan weet je meteen waar je aan toe bent. Het is in ieder geval goed om te weten dat ik geen wachtlijst heb.
Vooraf
Misschien weet je niet zeker of een kindercoach is waar je naar op zoek bent. Laat het me weten, dan praten we samen verder. Je kunt me mailen of bellen. We bespreken dan kort wat jullie vraag is en of ik zou kunnen helpen.
Weet je al waar ik bij kan helpen? Mooi. Dan maken we meteen een afspraak voor een eerste gesprek. Klik op onderstaande knop om contact met mij op te nemen.
Kennismaking
Voor een korte kennismaking neem ik de tijd voor een gratis en vrijblijvend telefoongesprek. Op basis van dit gesprek kunnen we samen bepalen of en hoe we verder gaan.
Start
Wanneer jullie er klaar voor zijn volgt een intakegesprek. Van tevoren stuur ik jullie een intakeformulier. Deze mogen jullie ingevuld weer terug sturen. Dit helpt mij nog beter te bepalen op welke vlakken jullie zorgvraag ligt.
Dit formulier bespreken we tijdens het intakegesprek.
Coaching
Daarna start ik met de coaching van jullie kind.
Hoelang een traject duurt is afhankelijk van verschillende factoren en niet helemaal te voorspellen. Bij de start ga ik uit van in ieder geval vier sessies. Na drie sessies kijk ik samen met jullie hoe het gaat en bespreken we samen wat er nog nodig is.
Tijdens de gesprekken werk ik graag en regelmatig met KIND OP DE KAART. Een tool, ontworpen door twee rouwtherapeuten, Janet en Gerda Schmidt (zussen). De landkaart stromen van verbinding wordt gebruikt om innerlijk op reis te gaan en 'spelenderwijs' tot gesprek te komen. Aanvullend met creatieve werkvormen.
Hier heb ik een aantal trainingen voor gevolgd:
* Meer verdieping op DE KAART (het werken met de KAART in de praktijk)
* Open KAART (over de rouwtaken)
* 3 daagse masterclass op de KAART
* Onzichtbaar verdriet (werken met kinderen in verliessituaties) bij de Troostboom
Aanvullend op deze trainingen volgde ik bij het Expertisecentrum Omgaan met Verlies de training 'Verlies in Beeld' (therapeutisch werken met poppetjestaal) en het Seminar 'Pleisterwerk' (begeleiden van gezinnen waar een kind of ouder (ongeneeslijk) ziek is.
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan"
-Pippi Langkous-